Vakantiehuis
Omgeving
Wandelen en vissen
In de winter
In de zomer
Bereikbaarheid
Beschikbaar/prijzen
Foto's
Gastenboek
Boek nu!

Beleef eens een andere wintersport!

 

Wintersport in Zweden. Voor veel toeristen is het nog een onbekend fenomeen, maar de laatste jaren is Zweden sterk in opkomst. Met name voor jonge gezinnen biedt een wintersport in Zweden veel voordelen ten opzichte van de Alpen vanwege de rustige overzichtelijke pistes. Maar wat dacht u van andere voordelen als geen wachtrijen voor de skilift, een skipas voor zeven euro per dag in plaats van een veelvoud daarvan. Hetzelfde geldt voor de huur van de skiuitrusting. En na een paar dagen een beetje klaar met de lange latten? Zweden biedt een veel diverser aanbod aan winterse activiteiten dan de traditionele wintersportlanden. Hier kan worden geschaatst, gesleet met huskyhonden, curling worden bedreven en wat te denken van een safari op de sneeuwscooter? IJsvissen is in het vroege voorjaar een populaire bezigheid en de mogelijkheden om te langlaufen in de uitgestrekte bossen zijn eindeloos. Bovendien is sneeuw zo goed als gegarandeerd.

 

 

De dorpen rondom de vakantiewoning in Bispgarden hebben bijna allemaal hun eigen piste of wintersportgebied. De dichtsbijzijnde piste ligt in Bispgarden zelf (2km). Het betreft een vrij kleine piste met een kleine sleeplift. Meestal is de piste alleen in het weekend geopend voor een zondamiddagje plaatselijk vertier.

Het serieuzere werk begint in het naastgelegen Hammarstrand (19km). De Kullstaberget kent drie afdalingen en een lange sleeplift. Ook zijn er horecafaciliteiten en mogelijkheden voor skiverhuur en skiles. De plusminus 700 meter hoge piste kent een aantal felle afdalingen en er is een aparte piste voor het snowboarden. Ook zijn er verschillende langlaufsporen uitgezet en is er een curlinghal, zeg maar de Zweedse variant op een avondje bowlen. Na een dagje winters plezier is het heerlijk uitrusten, eten en borrelen bij oa herberg Lergodset aan de Idrottsvagen in Hammarstrand.

 

gebied van

 

Het meest complete wintersportgebied van Zweden is te vinden in het plaatsje Solleftea (41km), op een klein half uurtje rijden van de vakantiewoning,. De Hallstaberget wordt het meest complete wintersportgebied genoemd vanwege de aanwezigheid van verschillende wintersportdisciplines.  In de eerste plaats kan er natuurlijk worden geskied. Er zijn zes pistes, varierend van blauw tot zwart en deze zijn te bereiken via vier liften. Daarnaast kan er onder andere worden gelanglauft, schans worden gesprongen op een grote en een kleine skischans en er kan worden gebiathlond in het biathlonstadion.  Het Best Western Hotel bovenop de berg biedt fantastische diners gecombineerd  met een schitterend uitzicht. Verder kan er worden gesleet met huskyhonden.

Voor een dagje schaatsen op natuurijs leent een bezoek aan het universiteitsstadje Ostersund (110km) zich perfect. Op het grote Storsjonmeer midden in het centrum wordt dagelijks de 25 kilometer lange schaatsroute geveegd en bijgehouden. Schaatsen zijn te huur aan de boorden van het meer. Ook kan er in Ostersund worden geskied op een van de hoge en verlichte pistes op het eiland dat in het meer ligt. Bovendien kan er heerlijk worden geshopt, gegeten en gedronken in Ostersund.

 

Wilt u in Zweden toch eens echt op Alpinistische wijze de hoogte in met bergen van rond de 1400-1500 meter, doe dan een dag (of eventueel twee dagen met een hotelovernachting erbij) Are (195km). Deze wintersportplaats ligt ook aan de rivier de Indalsalven, waar uw vakantiewoning ook aan ligt. Het is een skigebied dat de concurrentie met skigebieden in Oostenrijk en Frankrijk kan doorstaan, Are heeft een aaneenschakeling van liften, gondels en pistes.  Verwen u zelf eens en overnacht in het splinternieuwe vijfsterren Copperhill-hotel (open november 2008, www.copperhill.se), eigendom van een Nederlandse eigenaar die rijk is geworden met het winnen van koper. Een heerlijk verblijf kunt u ook hebben in het Holiday Club-hotel, waar een 5000 vierkante meter groot zwem- en saunaparadijs bij zit.

 

 

 

   

Eindeloos schaatsen op het natuurijs van het Storsjonmeer in Ostersund

 

Alpen-omstandigheden in Are

 

Vakantiehuis Zweden  | info@vakantiehuisinmiddenzweden.nl
Top