Vakantiehuis
Omgeving
Wandelen en vissen
In de winter
In de zomer
Bereikbaarheid
Beschikbaar/prijzen
Foto's
Gastenboek
Boek nu!

De omgeving

Voorzieningen, dorp en steden

Bij de rustig gelegen vakantiewoning vindt u naast de ruime tuin onder andere een speeltuintje voor de kinderen en een tennisbaan. Op twee kilometer bevindt zich het centrumpje van het dorp Bispgarden, met o.a. supermarkt, café/konditorij, restaurants en pinautomaat. Het dorp is met de fiets te bereiken, bijvoorbeeld om 's ochtends vers brood te halen. De supermarkt is ook op zondag open.

 

 

   

De oever van rivier de Indalsalven, op 250 meter van het huis

 

Het heuvelachtige rivierlandschap waarin de vakantiewoning zich bevindt

 

In het grotere dorp Hammarstrand, dat op een kwartier rijden van de vakantiewoning ligt, bevinden zich nog eens twee supermarkten, een camping, zwembad, restaurants, banken en pinautomaten, een bakkerij en café/konditorij, verschillende ski- en snowboardpistes met verhuurfaciliteiten, elektronicazaak, doe-het-zelf-zaak, warenhuis, gemeentehuis, toeristenbureau, (sport)viszaak en een zogeheten System Bolaget. Op deze 'staatswinkel' (vergeet niet legitimatie mee te nemen, alleen verkoop aan 18+) bent u in Zweden aangewezen als u sterke drank, sigaretten of bier met een normaal alcoholpercentage van minimaal 4,5 procent wilt kopen.  Bezoek in Hammarstrand ook zeker herberg Lergodset aan de Idrottsvagen 2. In dit door het Nederlands echtpaar Jan en Margit gedreven etablissement is het heerlijk eten en borrelen.
 
Ook het veertig kilometer verderop gelegen stadje Solleftea is de moeite waard. Naast het meest complete skigebied van Zweden vindt u hier een heerlijke winkelstraat en een fraai park. Bezoek ook het winkeltje McBlack in de hoofdstraat. De Nederlandse eigenaresse en haar Zweedse vriend verzorgen onder andere viscursussen en beversafari's. 
 
Verder ligt het vakantiehuis precies tussen twee grote steden in die absoluut de moeite van het bezoeken waard zijn: aan de ene kant het prachtig aan de Botnische Golf gelegen Sundsvall (85km) met een keur aan discotheken, cafés, restaurants, het staatscasino en winkels waaronder veel grote ketens als H&M, Vero Moda, Intersport, Zara etc etc etc. Ook vindt u hier een groot toeristenbureau met een schat aan informatie over de omgeving. En doe eens een dagje strand aan de mooie Botnische kust. Vele baaitjes en strandjes binnen handbereik!  
 
Aan de andere kant ligt het pittoreske aan een groot meer gelegen studentenstadje Ostersund (115km) waar het eveneens heerlijk vertoeven is, zowel 's winters als zomers. Maak een tocht over het meer, waarin volgens de legende een monster a la Lochness zou zitten!

 

 

   

Het pittoresek vissersdorpje Spikarna aan de Botnische Golf

 

Zonsondergang in Hammarstrand

 

 

Klimaat en natuur
 
In de streek van de vakantiewoning geniet u het grootste aantal zonuren van heel Scandinavië. Door het landklimaat wijst de thermometer in warme perioden (van half juni tot half augustus) regelmatig 25 graden of meer aan. Eind augustus en begin september koelt het snel af, hoewel ook in de schitterende Zweedse herfst de temperatuur soms nog de twintig graden bereikt. De kans op de eerste nachtvorst is echter ook aanwezig. Meestal valt half november al het eerste pak sneeuw en de kans op een witte Kerst is hier groot. Temperaturen van -20 graden of kouder komen elke winter voor. Toch worden deze temperaturen als lekker ervaren in vergelijking met de Nederlandse waterkou. De sneeuw blijft tot mei liggen, waarna de winter in hoog tempo plaats maakt voor de schitterend groene Zweedse lente, waarin alles stroomt door het vele smeltwater en ijsschotsen afgevoerd worden door de rivier.
 
Eigenlijk hebben alle jaargetijden in Midden-Zweden hun eigen, unieke charme. In het najaar maken de schitterend gekleurde bossen het rivierdal tot een onvoorstelbaar mooi levend schilderij. De winter biedt dankzij de overvloed aan sneeuw en de lage temperaturen volop ski- en ijspret. Wanneer heeft u bijvoorbeeld voor het laatst een sneeuwpop gerold in uw eigen tuin? In de lente is de natuur bloedmooi met alle bomen en planten die weer tot bloei komen en de beren, lynxen, elanden en alle andere typisch Zweedse diersoorten die zich weer laten zien in de wilde natuur. En zomers is het gewoon heerlijk genieten van de zacht ruisende bomen, de eindeloze wandelpaden, de prachtige rivier en de beroemde, hoorbare Zweedse stilte.
 

 

Vakantiehuis Zweden  | info@vakantiehuisinmiddenzweden.nl
Top